NL | EN

DCODE

Home > Projecten > DCODE

RETHINK DESIGNCHANGE OUR FUTURE

De industriële revolutie is voorbij. We leven in het huidige tijdsbestek middenin een digitale transformatie van de samenleving. Toch zit de ontwerppraktijk vast in het verleden en worstelt ze om menselijke waarden en algoritmische logica te integreren tot sociale, economische en politieke modellen die duurzaam zijn.

We missen de kennis, vaardigheden en rollen binnen bedrijven en organisaties om te ontwerpen ten bate van interactie met autonome technologieën op manieren die werkelijk gunstig zijn voor de mensheid, en dus om verantwoord te anticiperen en deze transformatie te sturen.

Het bedenken en manifesteren van alternatieven voor de toekomst moet een proactieve inspanning zijn. Het is tijd om het ontwerp te heroverwegen en nieuwe wegen naar de toekomst te creëren.

Voor zeer uitgebreide informatie over dit project kun je terecht op de website van DCODE.

Vragen kun je per e-mail richten aan: info@dcode-network.eu
Gebruik op Twitter #WeAreDCODE

D-CoDE was in juni 2021 te zien op de QS Quacquarelli Symonds 4e editie van GLOBAL EDUCATION NEWS! Klik op deze link en kijk vervolgens op webpagina 43.

De nieuwste podcastserie ‘DCODE Conversations’ over ‘rethinking design voor onze digitale toekomst’ is nu live op Spotify!

Beeld & Video