NL | EN

Home > Nieuws

Proefpersonen zijn actief: de PAUL-app in de testfase!

18-11-2019

Het PAUL project onderzoekt of er een leuke en gemakkelijke manier is om mensen te motiveren meer te bewegen. PAUL staat voor: Playful Active Urban Living. Hiervoor is de PAUL-app ontwikkeld: een persoonlijke coach om mensen te helpen meer te bewegen: wandelen, hardlopen of krachtoefeningen uitvoeren. Op momenten die voor iemand zelf het beste uitkomen. En: je hoeft hiervoor niet persé goed te zijn in sport.

Sinds medio november zijn de nodige proefpersonen actief aan de slag om de PAUL-app te testen: zij bewegen ieder op een niveau dat bij hem of haar past. Dezelfde studie staat binnenkort ook gepland met proefpersonen in Brazilië.

Om deelnemers extra te motiveren, heeft de app verschillende functionaliteiten. Zo helpt de app met het vaststellen van een realistisch beweegdoel dat aansluit bij ieders wensen en ook zorgt voor een beweegschema dat in de agenda past. Tijdens het gebruik van de app krijgen personen bovendien informatie over wat zij moeten doen om hun eigen doel te halen. Daarnaast geeft de app tijdens de hardloop- of wandelsessie tips voor het uitvoeren van krachtoefeningen in het park, zodat gebruikers zeker weten dat ze de oefeningen goed uitvoeren.

Met dit onderzoek willen de onderzoekers achterhalen hoe ze mensen op een eenvoudige en prettige manier kunnen motiveren om meer te gaan bewegen, op een manier die voor iedereen toegankelijk is. Het is belangrijk om voldoende te bewegen aangezien dit de kans op een goede gezondheid en een hogere kwaliteit van leven vergroot.

Het PAUL-team bestaat uit onderzoekers van de Universiteit Utrecht, de Universiteit van Amsterdam, de lectoraten 'Digital Life' en 'Kracht van Sport' van de Hogeschool van Amsterdam en twee Braziliaanse universiteiten: Federal University of São Paulo en de Federal University of São Carlos. Ook wordt er samengewerkt met HP2, Info.nl, ZappYou en Amsterdam Smart City.

Veel dank gaat uit naar de proefpersonen: zij dragen op deze manier bij aan een gezondere en fittere samenleving!