NL | EN

Home > Nieuws

Digital Life op reis: Europees SO-NUTS consortium zet stappen in Madrid!

07-06-2022

Gezond met pensioen gaan. Dat is het doel van het internationale SO-NUTS project waarvan de onderzoeksgroep Voeding en Beweging (Faculteit Bewegen, Sport en Voeding) van de Hogeschool van Amsterdam penvoeder is. Zodra mensen met pensioen gaan, verandert er over het algemeen veel in het beweeg- en voedingspatroon. Dit leidt vaak tot een verhoogd risico op overgewicht en/of het verlies van spiermassa (sarcopenie).

Begin juni dit jaar is een delegatie HvA-onderzoekers naar Madrid afgereisd om te bespreken hoe we gepensioneerden in Europees verband kunnen ondersteunen om vitaal te blijven. Tussentijdse resultaten van het SO-NUTS consortium tonen aan welke ouderen het grootste risico lopen. En welke interventies succesvol blijken te zijn.

Somaya Ben Allouch, Michel Oey en Sumit Mehra -vanuit het lectoraat Digital Life betrokken bij dit onderzoek- hebben in Madrid een digitaal platform gepresenteerd, dat specifiek voor gepensioneerden wordt ontwikkeld om hen te helpen gezond te blijven. Hierbij is onder andere input gebruikt van het gepensioneerde HvA-medewerkersnetwerk HvA United.

Het is uiteindelijk aan de pensionados zelf in hoeverre ze gezond oud willen -en kunnen- worden, maar een (digitaal) duwtje in de rug kan net het verschil uitmaken!